Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια

Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια

Η Σάλκα Βίρτελ καλωσόρισε ηθοποιούς και διανοούμενους που ξέφυγαν από τον ναζισμό

Núria Añó

$9.99

  • Description
  • Author
  • Info
  • Reviews

Description

ΣΥΝΟΨΗ: "Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια" είναι μια βιογραφία της φιγούρας της Σάλκα Βίρτελ, μιας Εβραίας ηθοποιού που μετανάστευσε στο Χόλυγουντ και ήταν γνωστή ως σεναριογράφος της Σουηδέζας ηθοποιού Γκρέτα Γκάρμπο. Επιπλέον, είχε ένα σαλόνι στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, στο οποίο παρευρίσκονταν πολλοί ευρωπαίοι διανοούμενοι στην εξορία. Η Σάλκα ήταν μια πολύ μοντέρνα και ενδιαφέρουσα για την εποχή γυναίκα που πρέπει να είναι γνωστή όπως της αξίζει. Στο βιβλίο παρουσιάζονται ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα της εποχής άμεσα συνδεδεμένα με τα μεγάλα γεγονότα του 20ού αιώνα.
Με αυτό το έργο η συγγραφέας απέκτησε τις υποτροφίες διαμονής του Προγράμματος Συγγραφής της Σαγκάης (Κίνα, 2016) και του Βαλτικού Κέντρου (Σουηδία, 2017).


Author

Núria Añó:
Σύντομη βιογραφία
Η Νούρια Ανιό (Λέιδα, 1973) είναι μια Καταλανή συγγραφέας. Μέρος του έργου της έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Κινέζικα, Λετονικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά και Ελληνικά. Το μυθιστόρημά της "Τα παιδιά της Ελίζας" είναι τρίτο φιναλίστ για το βραβείο XXIV Ramon Llull. Ακολουθούν το "Η νεκρή συγγραφέας", το "Χαμηλά σύννεφα" και το "Το βλέμμα του γιου". Η βιογραφία της Σάλκα Βίρτελ "Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια" είναι ο καρπός τριών ετών έρευνας και το πιο πρόσφατο έργο της.
Κέρδισε το βραβείο XVIII Joan Fuster για την αφήγηση Ciutat d'Almenara και το τέταρτο διεθνές βραβείο γραφής της Σαγκάης 2018 Get-Together. 

Info

Reviews